Informatie over de Paarden Oppas Service

Medewerker Paarden Oppas Service haalt paarden uit de wei

De Paarden Oppas Service is een bemiddelingsbureau voor paardenhouders en professionele paardenverzorgers. Onze verzorgers zijn goed opgeleid en hebben gedegen kennis van paarden en ruime ervaring met het verzorgen van deze mooie dieren.

Gedurende jouw afwezigheid worden je paarden en eventuele andere huisdieren verzorgd en blijft je huis bewoond (op verzoek kunnen wij in enkele gevallen ook een externe verzorger regelen).
Door de inzet van een oppas c.q. verzorger krijgen jouw paarden de persoonlijke aandacht die je hen zelf ook graag geeft en kunnen ze bovendien in hun eigen omgeving blijven. Gewoontes blijven gehandhaafd waardoor jouw afwezigheid minimale stress oplevert. Je hoeft niet vlak voor je vertrek jouw paarden te verplaatsen naar een tijdelijke behuizing, waardoor ook voor jou de stress aanzienlijk gereduceerd wordt.

Onze verzorgers beschikken over de nodige kennis en bewezen ervaring en werken geheel volgens jouw instructies. Indien je dit wenst is het mogelijk dat jouw paarden gelongeerd of bereden worden, of beweging krijgen in de stapmolen. Permanent toezicht is gewaarborgd omdat de oppas in principe in jouw huis of gastenverblijf logeert. Aanvullende wensen op hippisch gebied of bijvoorbeeld het beantwoorden van je telefoon of het bijhouden van de tuin zijn bespreekbaar. Ook je andere dieren worden verzorgd door de hippische verzorger, waardoor je in 1 x klaar bent (de honden hoeven niet naar een hondenpension, en je hoeft de buren niet te vragen om de katten en de kippen eten te geven).

Aanvraag
Als paardenhouder ben je altijd in de weer met je paarden, omdat je van hen houdt. Maar jij wilt ook wel eens met vakantie! Wellicht ken je een verzorger die jou wel vaker helpt, en vraag je hem/haar om voor de dieren te zorgen in jouw afwezigheid. Maar wat als deze verzorger zelf op vakantie gaat, of om andere redenen niet beschikbaar is??

Sandra Oprel, eigenaar Paarden Oppas Service

Sandra Oprel, eigenaar Paarden Oppas

Heel simpel: dan vul je ons contactformulier in, waarin je aangeeft dat je graag gebruik zou willen maken van onze diensten. Geef aan om hoeveel dieren het gaat, in welke plaats je woont en (indien bekend) wanneer je een verzorger nodig hebt. Vermeldt hierbij jouw telefoonnummer en wanneer wij het beste telefonisch contact met je op kunnen nemen. Vervolgens bellen wij op het door jou aangegeven tijdstip om de details van je aanvraag door te nemen en je vragen te beantwoorden. Wij sturen jou daarna de overeenkomst en het grotendeels ingevulde aanvraagformulier toe. Als je de getekende overeenkomst en het aangevulde aanvraagformulier aan ons retourneert, gaan wij onmiddellijk voor jou aan het werk.

Werkwijze
Wanneer je een aanvraag bij ons plaatst selecteren wij de verzorger die, ons inziens, het beste past bij deze specifieke opdracht. Indien de verzorger de opdracht aan wil nemen stellen wij de verzorger schriftelijk aan je voor. Als het profiel van de paardenoppas je aanspreekt, volgt daarop een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Als jullie met elkaar tot overeenstemming komen, kan je de verzorger instrueren. Om bij het maken van de afspraken niets te vergeten, sturen wij je een handleiding, waarop jij het draaiboek kunt baseren. Hierin komen o.a. de volgende zaken: de contactgegevens van jouw dierenarts en hoefsmid, het voerschema van de paarden, de volgorde van voeren of naar de wei/stal brengen, eventueel medicijngebruik e.d. De oppas ontvangt deze informatie enkele dagen voordat jij met vakantie gaat, zodat hij/zij eventueel nog vragen kan stellen als iets niet duidelijk is. Zo weet je zeker dat het jouw paarden aan niets zal ontbreken! Gedurende de oppasopdracht word je (indien gewenst) op de hoogte gehouden van hoe het gaat met de dieren. Na iedere opdracht doen wij een evaluatie met jou én met de Hippische Verzorger en de uitkomsten daarvan worden naar beiden teruggekoppeld, zodat je ook weet hoe de ander het ervaren heeft.

Opdrachten kunnen het gehele jaar in heel Nederland (én daarbuiten) worden uitgevoerd.
Wil je weten wat het kost? Klik hier.

Hippische Verzorgers/Oppassers
De Paarden Oppas Service beschikt over een team van rond de 150 Hippische Verzorgers, met nog circa 150 op de wachtlijst. Onze verzorgers hebben de opleiding Paardenhouderij of Dierhouderij gedaan of hebben jarenlang zelf paarden gehouden (of een combinatie van die factoren). In iedere provincie hebben wij wel een aantal Hippische Verzorgers. We blijven nieuwe kandidaten screenen, aangezien de vraag van paardenhouders blijft toenemen. De werving van verzorgers vindt plaats door middel van ons uitgebreide professionele netwerk, het gebruik maken van promotiemogelijkheden bij paardenevenementen, stands op beurzen en middels advertenties in vakbladen en op het internet.

Een oppas kan zich aanmelden door het invullen van een aanmeldformulier waarbij de hippische ervaring bevraagd wordt. Indien de paardenkennis en de ervaring in het verzorgen van paarden voldoende lijkt, volgt een uitgebreid persoonlijk gesprek op het kantoor van de Paarden Oppas Service. Daarin wordt aan de hand van het aanmeldformulier ingegaan op algemene ervaring, hippische ervaring, motivatie en referenties. Verder komen tijdens het gesprek betrouwbaarheid, flexibiliteit, stressbestendigheid en het strikt uit kunnen en willen voeren van instructies aan de orde.
Na dit persoonlijk gesprek nemen wij telefonisch contact op met verschillende hippische referenties. Onze ervaring is dat referenties in vrijwel alle gevallen de indruk bevestigen die wij van de paardenverzorger hebben gekregen tijdens het intakegesprek.

Definitieve inschrijving vindt plaats na een positief gesprek en positieve referenties. Deze strenge selectieprocedure is essentieel voor het leveren van de Hippische Verzorger die jij en jouw paarden verdienen.

Oriënterend gesprek
Wil je graag een oriënterend gesprek? Laat het weten door even je naam en telefoonnummer achter te laten op ons contactformulier! Het is handig om hierbij aan te geven waar je woont en wat voor dieren je hebt.

Meer weten over Sandra Oprel?
Wil je meer weten over Sandra Oprel, eigenaar en directeur van de Paarden Oppas Service? Lees dan het artikel wat gepubliceerd werd op Hobbon, of neem een kijkje op Sandra’s Ratecard.

Oriënterend gesprek?

5 + 0 = ?

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Facebook

Bloemetje voor de Paarden Oppas Service!

Bloemetje voor de Paarden Oppas Service!

Update:
Kijk, da’s nou leuk: er werd net een prachtige bos bloemen bezorgd op ons kantoor! Van een zeer tevreden paardenhouder, als blijk van dank voor de speciale bemiddeling in een lastige situatie! Dat is toch mooi, als het je werk is om andere mensen blij te maken en je mag ervaren dat ze zo dankbaar zijn hiervoor!!!