Nikki op de foto gezet door Paarden Oppas Service

Open Manegedagen!

Op bezoek bij De Prinsenbankhoeve

Open ManegedagenDe Paarden Oppas Service bezocht vandaag tijdens de Open Manegedagen dierencentrum De Prinsenbankhoeve in Wijchen. Deze ruime accommodatie ligt in het landelijke gebied van Wijchen, vlak naast het dorpje Leur, in de Regio Nijmegen. Dit bedrijf is meer dan een manege: het is tevens een dierenpension met een trimsalon, dierenwinkel en een hondenfokkerij! Het dierenpension vangt honden en katten op tijdens de vakanties van de eigenaren, maar biedt ook dagopvang, als alternatief op een uitlaatservice. Dit alles wordt gerund door Bert en Petra Derks, die zich met hart en ziel, spierballen, heel veel liefde en energie inzetten voor hun dierencentrum. Dat zij dit met liefde doen is te zien aan de verzorging van het complex: het wordt heel goed bijgehouden en schoongemaakt en de dieren staan er heel goed bij. Wat ons opviel, is dat de paarden en pony’s allemaal zo sociaal en extrovert zijn, en dat kan natuurlijk alleen maar als ze met liefde omringd worden! De sfeer tussen de medewerkers en lesklanten onderling was heel positief en bezoekers kregen goede, persoonlijke aandacht en werden vriendelijk benaderd.

Sinds 1999 kan je bij De Prinsenbankhoeve terecht voor paardrijlessen en er worden door het jaar heen allerlei leuke evenementen georganiseerd. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeest vieren! Veiligheid staat hoogDe Paarden Oppas Service over de Open Manegedagen in het vaandel, de manege beschikt daarom ook over het certificaat veilige paardensport en is aangesloten bij de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS), wat onder andere inhoudt dat alle instructeurs gediplomeerd zijn.

Er werden vandaag allerlei spelletjes georganiseerd met pony’s en er waren demonstraties en zelfs wedstrijden springen en dressuur. Ook was er een quiz georganiseerd met allerlei vragen over de paarden, de pony’s en alles wat er komt kijken bij het rijden en verzorgen van deze mooie dieren. Een leuk detail waren de A4-tjes met paardenweetjes die op verschillende plekken op de manege waren opgehangen. Deze hadden elk hun eigen thema, zoals bijvoorbeeld Verzorging, Lichaamsdelen, Tuig, Werkpaarden, etc.

Nikki op de foto gezet door Paarden Oppas ServiceWe spraken de eigenaar, Bert Derks, die vol passie vertelde over zijn bedrijf en alle plannen die hij nog heeft. Ook spraken we een aantal lesklanten, waaronder Nikki, die ons glunderend haar lievelingspony liet zien. Zie foto!

Kortom: een zeer geslaagd bezoek en wij kunnen De Prinsenbankhoeve van harte aanbevelen als manege en als dierenpension!