Paardenverzorger Paarden Oppas Service

Wie runt de Paarden Oppas Service?

Mijn naam is Sandra Oprel, ik ben in 1968 geboren in Delft en woon nu in een woonboerderij bij de bossen in de buurt van Nijmegen. Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van twee prachtige dochters en een knappe zoon. Twintigers die inmiddels op zichzelf wonen. Mijn man is trainer/coach in Persoonlijke Ontwikkeling en hij werkt, net als ik, voornamelijk vanuit ons kantoor aan huis. Hier worden wij gezelschap gehouden door onze hond en 2 katten.Sandra Oprel, directeur Paarden Oppas Service

Hoewel ik veel paard gereden heb en paarden verzorgd heb, had ik niet gedacht dat ik ooit een paardenbedrijf zou hebben. Ideaal gezien wilde ik wel iets met dieren doen. Dierenarts leek me uiteindelijk niets, omdat ik het idee had dat dieren dan meestal bang voor je zijn. Ik heb nog even overwogen om dierenstewardess te worden, omdat ik dieren goed op hun gemak kan stellen. Maar dat vele vliegen en die wisselende werktijden en tijdzones leken me op de lange duur ook niet fijn. Omdat ik een aardig taalgevoel heb, koos ik voor een vertalersopleiding. Ik heb als vertaler Engels-Nederlands/Nederlands-Engels gewerkt in Nederland, Engeland en Barbados en naast mijn werk genoot ik van mijn dieren thuis. Het werk als vertaler ervaarde ik echter op den duur als erg eenzaam werk: je krijgt je ‘puzzeltje’ toegestuurd, lost het op en stuurt het weer in. Daarom maakte ik een carrièreswitch en ging in Barbados werken als Evenementen Coördinator.

Toen ik terugkwam in Nederland schreef ik de cursus Evenementen Organisatie voor Instituut Laudius en ging ik aan de slag als directiesecretaresse/vertaalster op het hoofdkantoor van de ABN AMRO. Leuk, afwisselend werk en ik had een fijne werkgever. Ik regelde en organiseerde veel en langzaam aan groeide bij mij het verlangen om dit voor mijzelf te gaan doen. Het liefst wilde ik vanuit huis werken, met flexibele werktijden. Ik schreef op wat mij boeit, wat mijn sterke kanten zijn en welke aspecten/voorwaarden ik belangrijk vind in dagelijks werk. Ik was benieuwd wat er op mij af zou komen en stelde mij open voor een mooie verrassing.

Toen kwam daar ineens het idee van de Paarden Oppas Service: een bemiddelingsdienst die een ervaren, betrouwbare Hippische Verzorger regelt voor de paardenhouder als die met vakantie gaat. De oppas neemt vanuit het huis van de paardenhouder de zorg voor de paarden, honden, katten en andere dieren, de post en telefoon over. In de eerste instantie deed ik het bemiddelingswerk als hobby, naast mijn fulltime baan. Toen ging ik parttime werken en inmiddels run ik de Paarden Oppas Service fulltime. Ik heb de Zakelijk Succes Academie gedaan om me te bekwamen in het ondernemersvak, mijn vragen te kunnen stellen aan een businesscoach en te sparren met andere ondernemers.

Wat in 2008 begon als vriendendienst met een handjevol verzorgers is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met 150 Hippische Verzorgers, waarbij wekelijks meerdere aanvragen van paardenhouders binnenkomen.
Mijn motto? ‘The difficult I’ll do right now, the impossible will take a little while!’
(tsja: dat Engels blijft er toch af en toe doorheen fietsen!)

Het runnen van de Paarden Oppas Service is heel leuk werk, waarbij ik mijn mensenkennis, organisatietalent en administratieve vaardigheden kan inzetten om bemiddelingen op maat te doen. Ik streef ernaar om niet alleen de kennis en ervaring van de Hippische Verzorger aan te laten sluiten bij de opdracht, maar zoek ik ook een goeie match qua persoonlijkheden, zodat er een langdurige samenwerking kan ontstaan tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Mijn liefde voor taal komt tot uiting in de profielen die ik schrijf over de Hippische Verzorgers én in de blogs die ik publiceer op de website. Daarnaast ben ik voor een breed publiek van paardenliefhebbers actief op de Facebook pagina van de Paarden Oppas Service (23.000 volgers en dit aantal neemt alleen maar toe!).POS Ik ga op vakantie en laat thuis

In dit werk ben ik met mensen én met dieren bezig. Het is deels zakelijk en deels persoonlijk, omdat ik me inleef in de paardenhouder en wat voor hem/haar belangrijk is en dat benoem en meeneem in de manier waarop ik bemiddel. En je komt nog eens ergens! De meeste opdrachten laat ik doen, maar zelf heb ik ook een aantal vaste oppasadresjes in mijn eigen regio. Lekker even eruit, vaak in een mooie omgeving, onder de dieren. Het voelt als een betaalde vakantie! Bijzondere adresjes waren Zuid-Frankrijk en zelfs Peru, waar ik samen met mijn man 5 weken in de Heilige Vallei vanuit een prachtig huis voor paarden en honden gezorgd heb. Daar vandaan ging het bemiddelingswerk gewoon door, via Skype, telefoon en mail. Niet verkeerd toch, als dat je werk is?

Veel paardenhouders willen dolgraag een goed gescreende, ervaren oppas hebben voor hun paarden en andere dieren, zodat ze even een break kunnen nemen, dus de Paarden Oppas Service is een uitkomst voor hen! Ik heb veel aan de Marketing gedaan en inmiddels kennen veel paardenhouders de Paarden Oppas Service. De mond-tot-mond reclame van tevreden klanten is natuurlijk helemaal prachtig!
Ik ben gedisciplineerd, nogal een workaholic en dit in combinatie met het feit dat ik het bemiddelingswerk met liefde doe, heeft ervoor gezorgd dat de Paarden Oppas Service in 2019 werd uitgeroepen tot Horses Product van het Jaar van Nederland en België!

Ik ben helemaal in mijn sas met mijn werk: ik word er zelf blij van en kan heel veel paardenhouders en paardenverzorgers blij maken.
Mag ik jou ook blij maken met een mooie match?
Je kunt me bereiken op 06 3877 6551 of info@paardenoppasservice.nl