Alexandra, paardenhouder uit Hollandsche Rading:

Ik heb onlangs gebruik gemaakt van de Paarden Oppas Service. Door omstandigheden kon ik mijn aanvraag pas twee of drie weken van tevoren plaatsen, maar ik werd onmiddellijk geholpen: binnen no time werd er voor mij de juiste verzorger gevonden! Het was een vriendelijke en deskundige hulp, die het uitstekend gedaan heeft.

Mijn paard werd zelfs ziek tijdens mijn afwezigheid (niet door toedoen van de verzorgster!), en de verzorgster heeft zeer adequaat gehandeld. Ik heb met haar contact gehouden, om voor een andere vakantie wellicht weer af te spreken.

Kortom, ik ben zeer tevreden!

Pauline, hippische verzorger uit Amsterdam:

Ik heb twee maanden opgepast op Ochet, het paard van Aat uit Aalsmeer. Het klikte goed tussen mij en Ochet, maar ook tussen mij en Aat. Zo goed dat ik nu bij haar les!

Als afsluiting van mijn maanden oppassen gingen we borrelen in Amsterdam en kwamen dus meer aan de praat en zodoende wist ik dat ze ORUN heeft gedaan en les geeft. Een vriendin van mij heeft een Hanoveriaan gekocht en we wilden wel eens lessen ook om tot een soort van plan van aanpak te komen voor dit nieuwe paard en Aat is nogal zacht en diervriendelijk. We zijn nu aan onze tweede knippenkaart bezig, ook ben ik eens met haar mee geweest als ‘groom’ op concours.

Zo heeft de oppasperiode nog een leuk staartje gekregen!

Moniek, paardenhouder uit Benschop:

Omdat altijd familie of buren voor mijn paarden zorgen als ik er niet ben, vond ik het spannend om de zorg aan “vreemde” mensen van de Paarden Oppas Service over te laten.

Maar al tijdens het kennismakingsgesprek met Peter en Marianne kreeg ik een goed gevoel. Ontzettend aardige mensen en voor Peter zijn paarden echt een passie.

Daarom ging ik met een goed gevoel op vakantie. Peter en Marianne hebben 10 dagen voor mijn paarden gezorgd en toen ik weer thuis kwam zagen mijn paarden er heel tevreden uit en in en om de stallen zag het er net zo netjes uit als toen ik wegging. Prima dus!

Volgende keer doe ik het zó weer!

Caren is een paardenhouder uit Kerkwijk. Zij heeft 4 paarden, 5 honden, 2 katten en 2 konijnen.

Caren: Vorig jaar zomer hebben wij na veel wikken en wegen uiteindelijk besloten de knoop door te hakken en gebruik te maken van de Paarden Oppas Service. We moesten wel iets besluiten omdat onze oppas (mijn ouders) had aangegeven de verantwoording niet meer aan te durven gezien hun leeftijd.

Wat ons in eerste instantie tegenhield is dat je toch ‘vreemde mensen’ in huis moet toelaten en moet afwachten hoe dit verloopt. Maar als je toch een paar weken per jaar met je gezin op vakantie wilt, zul je iets moeten proberen. We hebben een aantal gesprekken gehad met verschillende bureaus en uiteindelijk gekozen voor de Paarden Oppas Service van Sandra Oprel. Waarom juist deze? Omdat Sandra veel aanbod had qua mensen die ons aanspraken; mensen die kordaat overkomen en zelf beslissingen nemen als dat op dat moment het beste is voor de dieren.

Uiteindelijk hebben wij een stel toegewezen gekregen uit Utrecht (was prettig want de afstand naar ons huis in Kerkwijk was goed te doen) met een jong kindje. Het was even afwachten of het kindje goed overweg kon met de honden en andersom, maar dat ging prima, zo bleek na een eerste kennismakingsbezoek. Het klikte gelukkig en we hebben tijdens dat eerste bezoek eigenlijk alles al doorgenomen. Vlak voor ons vertrek zijn zij nog een keer geweest om de laatste puntjes op de i te zetten en de door ons gemaakte lijst van alle dagelijkse dingen door te nemen. Alles was duidelijk.

Zij hebben een prima verblijf gehad bij ons en wij waren heel tevreden bij thuiskomst. Het huis zag er keurig uit, net of er niemand anders in huis was geweest. En de dieren hadden ons niet eens echt gemist..! Aan de dieren hadden zij best hun handen vol gehad, voor ons is het routine, maar als je ineens 6 honden (waarvan toen 2 pups van nog geen half jaar oud), een stel paarden, katten en konijnen moet verzorgen….Petje af!

Zij willen het graag nog eens doen en wij hebben met hen afgesproken dat zij in het voorjaar weer komen, als wij met vakantie gaan. We verheugen ons er nu al op, en zij ook! Waarschijnlijk wordt het voor de oppassers ook steeds meer routine en kunnen ze het steeds makkelijker overnemen (zonder lijsten). Het is zeker ook heel fijn dat de mogelijkheid er is dat je vaker een beroep kunt doen op dezelfde mensen.

Kortom, wij waren heel tevreden en aangenaam verrast dat we op deze manier heel gerust op vakantie kunnen.

AstridAstrid: In juli 2012 heb ik samen met mijn gezinnetje een week opgepast op de beestenboel van Caren. Vroeger heb ik altijd eigen pony’s gehad en daarna verzorgpaarden bij gebrek aan eigen ruimte en eigenlijk ook tijd. Maar ik mis het wel, vandaar dat ik me heb ingeschreven bij de Paarden Oppas Service. Na een uitgebreid intakegesprek met Sandra Oprel heeft zij een aantal referenties opgevraagd. Dit vind ik een goede zaak, omdat niet iedereen zomaar paardenoppas kan worden. Meerdere mensen moeten aangeven dat jij goed bent met paarden en dat zij jou een dergelijke functie toevertrouwen.

Voor Caren en haar gezin was het dan ook spannend om hun dieren aan ons toe te vertrouwen. Het ging om 3 paarden, 2 shetlandpony’s, 6 honden, 2 katten en 2 konijnen. Niet niks. Zelf vonden wij het ook wel spannend, omdat we onze baby van toen 10 maanden mee hadden. Hoe zou zij reageren op al die dieren? Mijn man is niet gewend om met dieren om te gaan, dus de taakverdeling was duidelijk: ik zorgde voor de dieren en hij voor de baby en het huis. Ook hielp hij met het uitmesten van de stallen.

Heerlijk vond ik het om weer dagelijks met dieren bezig te zijn. Lekker buiten en lekker fysiek bezig zijn. Dat was weer eens wat anders dan mijn kantoorbaan in de stad Utrecht.
Regelmatig had ik contact met Caren om te vertellen hoe het ging. Bij terugkomst vertelde Caren dat ze erg tevreden was en dat ze ons graag vaker wil inschakelen!

Voor mei en voor de zomervakantie zijn we dus alweer geboekt! Wij kijken er nu al naar uit!

Peter met 1 vd paarden tijdens Paarden Oppas ServicePeter: We zijn net thuis van 6 dagen oppassen bij Frank en Kathelijne in Roosendaal.
Alles is prima naar tevredenheid van beide partijen verlopen. Maria, mijn vrouw, kreeg bij het afscheid nog een bosje bloemen van Kathelijne.

Met de paarden en de honden is alles goed gegaan op een klein incident na: Een van de paarden gleed uit op de vrij gladde vloer van de schuur bij het in de stal gaan. Ze liep daarbij een kleine wond op aan de voorzijde van de schenkel van het rechterachterbeen. Ik heb wondspray gehaald en de wond elke dag behandeld. Zag er nu mooi en schoon uit. Blijft naar mijn mening niets van over. Paard is geen seconde onregelmatig geweest.

Al met al leuke week gehad, we hebben ook wat van de omgeving en de stad kunnen zien.

Patricia, paardenhouder uit België:

Onlangs moest ik op zeer korte termijn (1 maand) naar mijn ouders die in Spanje wonen. Maar omdat ik paarden en honden heb, moet dit altijd goed georganiseerd worden en is het voor mij een vereiste om iemand in huis te hebben die goed voor mijn dieren zorgt. Ik had een hele goede oppas maar die is naar Frankrijk verhuisd dus op haar kon ik helaas niet meer rekenen. Wat nu?

Ik ben eens op internet gaan snuffelen en toen kwam ik op de site van de Paarden Oppas Service terecht. Ik heb gemaild voor meer informatie en al heel snel werd ik teruggebeld en werden mijn wensen doorgesproken. Ik kreeg een formulier wat al gedeeltelijk was ingevuld op basis van wat er telefonisch besproken was. Daarin mocht ik mijn verdere gegevens en wensen invullen.

Sandra (eigenaresse van de Paarden Oppas Service) is onmiddellijk aan de slag gegaan en had al snel een paar opties. Ik kreeg per mail een paar duidelijke profielen door van enkele kandidaat oppassers. Ook zaten er referenties bij van mensen waar de oppassers hebben opgepast. Allemaal super duidelijk! Het gaf mij een heel veilig gevoel dat alle oppassers van tevoren zo goed gescreend worden.

Mijn keus is gevallen op een koppel uit Weert. Hele lieve mensen en vooral mensen met heel veel ervaring met paarden. Ik kon met een gerust hard op vakantie en toen ik terugkwam zag alles er pico bello verzorgd uit. Mijn dank aan Sandra is dan ook groot en nogmaals mijn complimenten om op zo’n korte termijn zo’n passende oppas te vinden!