Van Jennifer, genomen tijdens oppasopdracht Paarden Oppas ServiceJennifer, hippische verzorger uit Sneek:

Ik doe af en toe een paarden oppasopdracht. Zo heb ik in de Kerstvakantie 2 weken opgepast in Groningen. De “veestapel” bestond uit 1 paard met ernstige hartproblemen, een pony met mishandeling trauma en een shetlander.
Verder 2 honden, 3 katten en een aquarium. Al met al een aardige verantwoordelijkheid waarbij je over een goed observatievermogen moet beschikken.
Het was erg koud, maar met de sneeuw erbij wel ontzettend mooi! En we hebben er zeker van genoten!

Alle informatie hebben we van te voren doorgesproken en lag ook nog paraat in de woning. Hierbij waren telefoonnummers van dierenartsen, huisartsen, vrienden voor geval van nood etc etc op vermeld.
Ook stond er duidelijk wat de werkzaamheden waren en wanneer.

De eigenaar was voor het eerst sinds 7 jaar langer dan een weekend op vakantie en ging een paar weken naar Australië. Dit was een grote stap en we hebben goed contact gehouden via de mail.

Samen met mijn vriend en dochter hebben wij ons er prima vermaakt en mogen proeven van het plattelandsleven. Het is zeer goed bevallen en willen dit graag blijven doen.
Op deze manier kan ik andere dierenliefhebbers helpen zodat zij ook eens even lekker weg kunnen.

 

Peter en Marianne, hippische verzorgers uit Duiven:

Mijn vrouw en ik zijn jonge zestig plussers en nog niet geschikt voor achter de geraniums. Van tijd tot tijd voeren wij met veel plezier oppasopdrachten bij paarden houders uit. We doen dit nu al enkele jaren en met veel plezier. We hebben een aantal oppas adressen waar we regelmatig terug komen en hierdoor de mensen, maar nog belangrijker, de paarden goed leert kennen.

Bij een verzoek voor oppas wordt, na het maken van een afspraak, op het oppas adres kennis gemaakt met de paardenhouders en hun dieren. Er zijn altijd paarden aanwezig en meestal ook honden of nog andere dieren. Het geheel is er op gericht om de dieren volgens de regels van de opdrachtgevers te verzorgen, terwijl het huis bewoond blijft. Als de kennismaking goed verloopt en er is een goed gevoel van beide kanten en alles is goed doorgesproken komt het tot een opdracht.

Soms ga ik een dagje proef draaien op het oppas adres om samen met de paardenhouder de dag routine op te doen. Er wordt door de paardenhouder een soort draaiboek gemaakt met daar in de dag routine van de dieren en de belangrijke zaken van en voor het huis. Als alles is afgesproken staat niets een oppas, door ons, meer in de weg. Voor de eerste oppas dag zijn wij op de afgesproken tijd aanwezig en kunnen nog even over het e.e.a. praten en dan gaan de opdrachtgevers in alle rust vertrekken voor hun vakantie wetende dat alles veilig en vertrouwd achter blijft.

Buiten het verzorgen van de paarden en andere dieren zorgen we voor het huis, tuin de post en wat er nog meer komt kijken. We verblijven in het huis van de opdrachtgevers en alles loopt door als waren zij gewoon thuis. We krijgen te doen met de meest uiteenlopende paarden en tot nu toe is er nog geen paard geweest dat zich niet door ons liet verzorgen. Uiteraard was dit bij de kennismaking en de eventuele meeloop dag wel duidelijk geworden. We vinden de mensen waar we oppassen belangrijk maar dat we goed met hun dieren overweg kunnen vinden wij nog belangrijker.

Tijdens de oppasperiode bellen de mensen af en toe naar huis om te horen hoe het gaat. De post wordt opgevangen en netjes op naam en datum gelegd, en over eventuele spoedpost nemen wij contact op met de opdrachtgever. De dagen verstrijken en dan komen de opdrachtgevers weer thuis in een schoon en fris huis. Wij doen verslag over hoe het is gegaan en gaan dan met de mensen bij de paarden en andere dieren langs. Als alles oké is wordt het tijd om afscheid te nemen. Daarna gaan wij naar huis want je voelt dat de opdrachtgever weer het heft in handen wil nemen. Bijna altijd wordt er weer een afspraak gemaakt voor een volgende oppasronde.

Wij passen graag op, met veel liefde voor de dieren en respect voor andermans spullen. Het zijn niet de rijtjes huizen waar we oppassen maar de grotere bungalows en/of landgoederen.

Ik kan u zeggen dat we het met plezier doen!

 

Marjo, paardenhouder uit Limburg:

Voor we de Paarden Oppas Service inschakelden hebben we lange tijd zitten dubben. We vonden het niet niks om anderen onze dieren te laten verzorgen en in ons huis te laten wonen.
Maar ja, met drie paarden en een hond kun je moeilijk langer dan een dag van huis als er niet met verstand van zaken voor ze gezorgd wordt…

Uiteindelijk hakten we de knoop door en deden een beroep op de Paarden Oppas Service. Gelukkig wist Sandra een uitstekende combinatie tussen ons en onze oppassers te maken. We konden het al bij het kennismakingsbezoek goed met hen vinden en dat gaf ons meteen vertrouwen.

Toen we dan ook op een korte vakantie gingen bleek het inderdaad een gouden zet. Onze dieren werden geweldig verzorgd, we bleven in contact met het thuisfront, en toen we terugkwamen zag alles er piekfijn uit.
We gaan dit zeker vaker doen!
Heel veel dank voor de geslaagde bemiddeling!

 

Gerda deed een beroep op de Paarden Oppas ServiceGerda, paardenhouder uit Siegerswoude:

Mijn ervaring met de Paarden Oppas Service is heel goed. Dankzij Jaap en Jopie die hier in november en december 2010 hebben opgepast kon ik met mijn zoontje van 7 naar Australië om zijn grootouders en andere familie en vrienden te bezoeken en iets van het land te zien. Normaal gesproken konden we nooit zo lang en zo ver weg, maar nu lukte het dus wel! Het was een onvergetelijke ervaring voor ons en door Jaap en Jopie hoefde ik mij geen zorgen te maken over mijn dieren: 2 pony’s, 1 paard, 2 honden en 3 katten.

Vooral voor mijn paard van 27 jaar oud (Biscaya, die ik al 24 jaar heb) was het erg belangrijk dat er mensen kwamen oppassen die echt verstand van zaken hebben. Jaap en Jopie zijn in één woord geweldig; heel verantwoordelijk en supereerlijk en ook nog eens heel erg aardig.

Jaap en Jopie komen in mei weer! Dankzij hen kunnen we lekker even een weekje op vakantie!